Getty Images
Gezond vega door vitamine B1, ijzer en eiwit in tofu
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- ½ spaanse peper
- 1 kleine courgette
- Stukje prei of 1 bosui
- 100 gram champignons
- 150 gram tofu
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 250 gram mexicaanse groentenmix, diepvries
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
- 150-200 gram volkoren mie
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de peper in reepjes, de courgette in halve plakken, het stukje prei in ringen en de champignons in plakken.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu met de ui en het kerriepoeder in de hete olie bruin.
- Bak de rest van de groente mee en laat het op klein vuur in 6-8 minuten gaar worden.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak het tofu-groentemengsel op smaak met een beetje sojasaus en geef de mie er bij.
Ingrediënten over?
Champignons: bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.
Voedingswaarden
Energie
610kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
85 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum