Getty Images
Verrassende smaken, verrassende combi.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram tofu (1 stuk)
- 2 sjalotjes
- 2 schijven (verse) ananas
- ½ rode peper
- ½ limoen
- 5 takjes basilicum
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Leg de tofu tussen een paar vellen keukenpapier en zet er een bord op. Verzwaar het bord met een blik of iets anders zwaars. Plaats de tofu 1 uur in de koelkast en druk zo een deel van het vocht er uit.
- Pel de sjalotjes en snijd ze klein.
- Snijd de ananas heel fijn of pureer het grof met een staafmixer.
- Was het stuk peper en snijd het klein.
- Rasp wat van de schil van de schoon geboende limoen en pers de halve limoen uit.
- Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
- Meng een half sjalotje, de rode peper, geraspte limoenschil, het limoensap en de basilicum door de ananas. Laat de ananassalsa een poosje staan om de smaak te laten ontwikkelen.
- Snijd de tofu in blokjes. Bak de tofu met de rest van de sjalotjes in de hete margarine bruin. Geef de ananassalsa er bij.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 150 gram zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Ananas:
Ananas komt uit een tropisch klimaat en kan niet goed tegen de kou. Bewaar een ananas buiten de koelkast op een droge plek tot ongeveer 7 dagen.
Gebruik een stuk verse ananas in een fruit- of groentesalade. Bewaar een rest afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
0 milligram