Getty Images
Lekker bij de rijst.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 150 gram tofu
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 vleestomaten
- 1 sjalot of kleine ui
- ½ spaanse peper
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 1 dl groentebouillon (van tablet)
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met het chilipoeder.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en snijd hem in smalle reepjes.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Verwarm de olie in een wok en bak hierin de tofu bruin.
- Voeg de tomaten, de sjalot en de reepjes peper toe en smoor dit kort mee.
- Schenk de bouillon erbij en warm het geheel goed door.
- Schep de ringen bosui er door en maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
Menusuggestie
Lekker met een andijviesalade en rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- Andijviesalade met kokosdressing
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Voedingswaarden
Energie
200kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
3 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
990 milligram
Bron
- Voedingscentrum