Getty Images
Tomatensoep maken is met dit recept lekker makkelijk.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes peterselie
- 1 eetlepel olie
- Nootmuskaat
- 1 laurierblad
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 1 kleine pot of klein blik witte bonen
- 50 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui en een half teentje knoflook klein.
- Was de peterselie. Snijd de stelen in stukjes en knip het blad fijn.
- Fruit de ui, het gesnipperde teentje knoflook en de peterseliestelen in de olie glazig.
- Voeg de tomaten toe met wat nootmuskaat, het laurierblad, 200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook en laat de soep 10 minuten koken.
- Verwijder het laurierblad.
- Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine glad.
- Spoel de witte bonen in een zeef onder stromend water. Roer de witte bonen door de soep en breng de soep weer aan de kook.
- Warm de soep nog even goed door en maak hem op smaak met wat peper.
- Pers het halve teentje knoflook uit boven de yoghurt en roer de klein geknipte peterselie er door. Schep aan tafel een lepel van de peterselietopping op de soep.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren bolletjes
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Yoghurt: Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.
Voedingswaarden
Energie
280kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
15 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
600 milligram
Bron
- Voedingscentrum