Getty Images
Feestelijk gerecht met peulvruchten
Ingrediënten
- 2 zoete uien
- 2 rode paprika’s
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 gram belugalinzen (of Du Puy-linzen)
- 4 takjes selderij
- 8 takjes peterselie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- Zout en peper
- 200 gram verse geitenkaas (Bettine Blanc) in 4 plakken gesneden
- Handje veldsla
- Extra nodig: 1 kookring van ± 8 cm doorsnede (of 1 leeg blikje dat aan de boven- en onderkant met een blikopener open is gemaakt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °Celsius.
- Snij de uien in plakken, zodanig dat je ringen krijgt, en laat de plakken intact.
- Snij elke paprika in 4 parten.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de uienschijven en paprikaparten. Bestrijk de paprika’s en uien met 1 lepel olijfolie en bestrooi ze met een beetje zout.
- Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen.
- Kook de linzen in ruim water samen met de takjes selderij en de helft van de peterselie in 25 minuten gaar. Giet de linzen af en laat ze afkoelen. Tot dit punt kan alles voorbereid worden.
- Klop een dressing van de azijn, resterende olie, zout en peper.
- Steek met de kookring 4 rondjes uit de geitenkaasplakken. Steek met de kookring 8 rondjes uit de stukken paprika en indien nodig (als het grote uien zijn) uit de uien.
- Leg wat veldsla op elk bord. Zet op de veldsla een kookring. Schep er een laagje linzen in en druk ze goed aan. Doe dan een laagje uien en een laagje paprika in de kookring. Leg er een plakje geitenkaas op en vervolgens nog een laagje linzen, laagje ui en laagje paprika.
- Haal de kookring voorzichtig weg.
- Sprenkel wat dressing om en over het torentje en garneer het torentje met een toefje peterselie.
Bron
- Plus Magazine