Tortellini met fruit de mer-saus

Getty Images

Lekkere, gevulde pasta met zeevruchten. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • Stukje ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 dl halfvolle melk
  • 1 dl (vis)bouillon
  • 1 zakje tortellini (met champignon- of kaasvulling)
  • 1 bakje fruit de mer (150 gram)
  • 50 gram garnalen
  • Bieslook

Bereiding

  1.    Snijd het stukje ui klein.
  2.     Fruit de ui in de margarine glazig.
  3.     Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
  4.     Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de melk bij en breng dit aan de kook.
  5.     Verdun de saus met de bouillon en laat de saus 5 minuten koken.
  6.     Kook de tortellini in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7.     Roer de inhoud van het bakje fruits de mer en de garnalen door de saus en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met klein geknipte bieslook. Geef de saus bij de tortellini.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  •     500 gram broccoli

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.

Voedingswaarden

Energie 
520kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
3710 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum