Getty Images
Een recept met varkenshaasjes biedt de kans om lekker te variëren met garnituur.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine varkenshaas
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 10 blaadjes salie of 2 theelepels gedroogde salie
- 100 ml bouillon met minder zout
Bereiding
- Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin de plakken in ca. 6 minuten bruin en gaar.
- Was de salie en halveer de blaadjes.
- Bak de salie kort mee met het vlees.
- Schep de plakken varkenshaas met de salie op een voorverwarmde schaal.
- Giet de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los van de panbodem.
- Serveer de jus bij het vlees.
Menusuggestie
Lekker met lentesalade met raapsteeltjes en radijs en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- Lentesalade met raapsteeltjes en radijs
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden
Energie
165kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
1 gram
Vezels
1 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
0 milligram
Bron
- Voedingscentrum