Getty Images
Heerlijke vegetarische blokjes met champignons, laat het u smaken!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 2 sjalotten of 1 ui
- 250 gram (kastanje) champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakstukjes of blokjes
- 1 dl groentebouillon
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl halfvolle melk
- 4 takjes peterselie
Bereiding
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische blokjes bruin.
- Bak de sjalot en de champignons kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
- Roer de bloem glad met de melk en bind hiermee het vocht.
- Was de peterselie en knip de takjes klein. Strooi royaal peterselie over het gerecht.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes of blokjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
6 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
6 gram
Zout
1300 milligram
Bron
- Voedingscentrum