Vegetarische blokjes met champignons

Getty Images

Heerlijke vegetarische blokjes met champignons, laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 sjalotten of 1 ui
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 gram vegetarische roerbakstukjes of blokjes
  • 1 dl groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl halfvolle melk
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin de vegetarische blokjes bruin.
  4. Bak de sjalot en de champignons kort mee.
  5. Voeg de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
  6. Roer de bloem glad met de melk en bind hiermee het vocht.
  7. Was de peterselie en knip de takjes klein. Strooi royaal peterselie over het gerecht.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes of blokjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum