Venkel-citrussalade

Getty Images

Een vleugje zonneschijn tijdens deze koude dagen met de venkel-citrussalade van vandaag. Een gerecht geschikt voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met stukjes varkensfilet en gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 (rode) grapefruit
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 venkelknollen

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel en de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen.
  2. Halveer de grapefruitpartjes.
  3. Vang het sap op en maak er met de sojasaus een dressing van.
  4. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  5. Maak de venkel schoon en schaaf of snijd de knollen in dunne plakken.
  6. Leg de venkel, het fruit en de stukjes tomaat in een schaal en druppel de dressing er over.
  7. Garneer eventueel met wat klein geknipt venkelgroen.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 125 kcal 455 kcal
Eiwit 4 gram 30 gram
Koolhydraten 15 gram 40 gram
Vet 3 gram 15 gram
Verzadigd vet 0 gram 2 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum