Venkelsalade met appel

Getty Images

Een lekker en gezond hoofdgerecht. Staat in minder dan 15 minuten op tafel, snel en gezond!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (olijf) olie
  • 2 theelepels mosterd
  • Citroensap
  • 1 grote venkel
  • 1 stuk groene appel

Bereiding

  1. Maak een dressing van de olie, de mosterd en wat citroensap.
  2. Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
  3. Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
  4. Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis.
  5. Snijd de appel in dunne schijfjes.
  6. Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.

Menusuggestie

Lekker met rundergehaktballetjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

 

Voedingswaarden

Energie 
120kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum