Getty Images
Een lekker en gezond hoofdgerecht. Staat in minder dan 15 minuten op tafel, snel en gezond!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15
Ingrediënten
- 1 eetlepel (olijf) olie
- 2 theelepels mosterd
- Citroensap
- 1 grote venkel
- 1 stuk groene appel
Bereiding
- Maak een dressing van de olie, de mosterd en wat citroensap.
- Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
- Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
- Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel in dunne schijfjes.
- Meng de dressing en de appel door de venkel en strooi het venkelgroen er over.
Menusuggestie
Lekker met rundergehaktballetjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden
Energie
120kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
5 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Bron
- Voedingscentrum