Getty Images
Vis in een pittige saus van tomaten, paprika en chili. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 snee witbrood zonder korst
- 2 dl gezeefde tomaten (pak)
- 3 gedroogde chilipepertjes
- 1 eetlepel amandelen
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1 teentje knoflook
- ± ½ dl rode wijn
- 2 stukken stevige visfilet (bijv. pangasius)
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Week het brood in de gezeefde tomaten.
- Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
- Maal de amandelen heel fijn.
- Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de gezeefde tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat rode wijn tot een saus.
- Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
- Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron en geef de saus bij de vis.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 500 gram broccoli
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Ingrediënten over?
Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
300kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum