Vis met pikante saus

Getty Images

Vis in een pittige saus van tomaten, paprika en chili. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 snee witbrood zonder korst
  • 2 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 1 eetlepel amandelen
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • ± ½ dl rode wijn
  • 2 stukken stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Week het brood in de gezeefde tomaten.
  2. Verwijder eventueel de pitjes van de pepertjes en verkruimel de pepertjes.
  3. Maal de amandelen heel fijn.
  4. Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer het geweekte brood met de gezeefde tomaten, de pepertjes, de amandelen, de gegrilde paprika, de knoflook en wat rode wijn tot een saus.
  5. Bestrooi de vis met peper en bak de filets in de hete margarine aan beide zijden bruin en gaar.
  6. Verwarm de saus in een pannetje of in de magnetron en geef de saus bij de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 500 gram broccoli
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep. Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Voedingswaarden

Energie 
300kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum