Getty Images
Een lasagnerecept met vis zoals ze dat in Italië graag lusten.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- Ca. 100 gram volkoren lasagnebladen
- 1 ui
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 200 gram koolvis of kabeljauw
- ½ blikje ansjovisfilets
- 1 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel tijm
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kook de lasagne 3 minuten in ruim water.
- Neem de bladen uit het water en leg ze naast elkaar.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Snijd de vis in blokjes en de ansjovisjes in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
- Voeg de vis toe, bestrooi ze met peper en bak de vis kort mee.
- Doe er de stukjes ansjovis, de olijven en de tomatenblokjes bij.
- Laat de saus 5 minuten pruttelen.
- Maak hem op smaak met peper en tijm.
- Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met saus.
- Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
- Laat het gerecht in de hete oven in ± 20 minuten bruin kleuren.
Menusuggestie
Lekker met gegrilde courgette.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Ansjovis: Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
7 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Zout
2600 milligram
Bron
- Voedingscentrum