Vleesreepjes met mosterdaardappeltjes

Getty Images

Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt rozemarijn
  • 200 gram varkensvleesreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 450 gram voorgekookte krielaardappelen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  2. Voeg de rozemarijn, peper en het vlees toe. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi het mosterdzaad er over.
  4. Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
  5. Maak het gerecht op smaak met de mosterd.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen

Voedingswaarden

Energie 
415kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum