Getty Images
Een klassiek gerecht met een marineertijd van een half uurtje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Mespunt rozemarijn
- 200 gram varkensvleesreepjes
- 2 eetlepels olie
- 450 gram voorgekookte krielaardappelen
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
- Voeg de rozemarijn, peper en het vlees toe. Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur intrekken.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin. Strooi het mosterdzaad er over.
- Voeg de aardappelen toe met eventueel wat water en stoof het geheel in ± 10 minuten gaar.
- Maak het gerecht op smaak met de mosterd.
Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram sperziebonen
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vezels
4 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
200 milligram
Bron
- Voedingscentrum