Getty Images
Een makkelijk en voedzaam recept!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- 1 klein bruin vloerbrood
- 1 blikje maïs
- 2 tomaten
- Stuk komkommer
- 1 bosje radijs
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels slasaus (25% olie)
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels kappertjes
- 200 gram gestoomde makreel
Bereiding
- Snijd het kapje van het brood en hol het brood enigszins uit.
- Laat de mais uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de tomaten in blokjes, de komkommer in reepjes, de radijs in plakjes en het bosuitje in ringen.
- Meng de groente en schep er de slasaus, de tomatenketchup en de kappertjes door.
- Verdeel de makreel in stukjes en schep ze door het groentemengsel.
- Maak eventueel op smaak met wat peper.
- Vul hiermee het brood en plaats het kapje er weer op.
Ingrediënten over?
Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd met wat augurkjes of kappertjes.
Voedingswaarden
Energie
690kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vezels
9 gram
Vet
35 gram
Verzadigd vet
7 gram
Zout
3530 milligram
Bron
- Voedingscentrum