Wijting met tomatensaus

Getty Images

Een heerlijk gepaneerde vis met tomaten saus

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kleine wijtingen
  • Bloem
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 3 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl bouillon
  • 1 theelepel provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met bloem.
  2. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis ca. 15 minuten bruin en gaar.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Verwarm de gezeefde tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
  5. Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Geef de saus bij de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

    500 gram broccoli
    6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep.
Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
 

Voedingswaarden

Energie 
215kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1900 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum