Getty Images
Een heerlijk gepaneerde vis met tomaten saus
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15 - 30 minuten
Ingrediënten
- 2 kleine wijtingen
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 100 gram kerstomaatjes
- 3 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 dl bouillon
- 1 theelepel provençaalse kruiden
Bereiding
- Bestrooi de vis van binnen en van buiten met peper en bestuif de vis met bloem.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti aanbakbodem. Bak hierin de vis ca. 15 minuten bruin en gaar.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Verwarm de gezeefde tomaten met de kleingesneden tomaatjes en de bouillon.
- Maak de saus op smaak met Provençaalse kruiden en peper. Geef de saus bij de vis.
Menusuggestie
Lekker met broccoli en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
500 gram broccoli
6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Gezeefde tomaten:
Bewaar een rest van de gezeefde tomaten in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in een tomaten- of paprikasoep.
Vries de gezeefde tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Voedingswaarden
Energie
215kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
2 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
1900 milligram
Bron
- Voedingscentrum