Getty Images
Langzaam op smaak laten komen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen (inhoud ca. 400 gram)
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 6 takjes koriander
- 250 gram kerstomaatje
- (ijsberg)slabladen
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken.
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
- Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
- Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker.
- Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Was de koriander en de tomaatjes.
- Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes.
- Meng de groente door de bonen.
- Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum