Wrap met groente en sardientjes

Getty Images

Boordevol groente!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 dunne courgette
  • ½ groene peper
  • 1 klein blik mais (uitlekgewicht ca. 150 gram)
  • 4 gedroogde tomaatjes in olie (blik/pot)
  • 1 blikje sardientjes in olie
  • 1 eetlepel olie
  • Ras en hanout of paprikapoeder
  • Citroensap
  • 4 meergranen wraps

Bereiding

  1. Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
  2. Snijd de halve peper klein.
  3. Laat de mais uitlekken.
  4. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  5. Verwijder de graat van de sardientjes en snijd de sardientjes in stukjes.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette in een paar minuten gaar. Roerbak de peper, de mais en de stukjes tomaat kort mee.
  7. Meng de stukjes sardines door de groente. Maak het mengsel op smaak met wat ras el hanout en een kneepje citroensap.
  8. Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Vul de wraps met het mengsel en rol ze op.

Ingrediënten over?

Zongedroogde tomaatjes in olie:
Gebruik een schone vork om tomaatjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zongedroogde tomaatjes in olie is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
2750 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum