Getty Images
Boordevol groente!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 dunne courgette
- ½ groene peper
- 1 klein blik mais (uitlekgewicht ca. 150 gram)
- 4 gedroogde tomaatjes in olie (blik/pot)
- 1 blikje sardientjes in olie
- 1 eetlepel olie
- Ras en hanout of paprikapoeder
- Citroensap
- 4 meergranen wraps
Bereiding
- Maak de courgette schoon en snijd hem in blokjes.
- Snijd de halve peper klein.
- Laat de mais uitlekken.
- Snijd de tomaatjes in stukjes.
- Verwijder de graat van de sardientjes en snijd de sardientjes in stukjes.
- Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette in een paar minuten gaar. Roerbak de peper, de mais en de stukjes tomaat kort mee.
- Meng de stukjes sardines door de groente. Maak het mengsel op smaak met wat ras el hanout en een kneepje citroensap.
- Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron. Vul de wraps met het mengsel en rol ze op.
Ingrediënten over?
Zongedroogde tomaatjes in olie:
Gebruik een schone vork om tomaatjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot zongedroogde tomaatjes in olie is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
580kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
8 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
2750 milligram
Bron
- Voedingscentrum