Getty Images
Heerlijk ijs met een verrassend sausje.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Ingrediënten
- ¼ potje cranberriecompote
- ½ dl appelsap
- Mespunt gemalen kruidnagel
- 1 mespunt gemalen kaneel
- 2 bolletjes yoghurtijs
Bereiding
- Verwarm de cranberrycompote met het appelsap, een mespunt gemalen kruidnagel en een mespunt gemalen kaneel.
- Schep op 2 bordjes een bolletje ijs en schep de cranberrycompote warm over het ijs.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht wrap met kip en zwarte boontjes.
Ingrediënten over?
Cranberry compote:
De compote kan snel gaan schimmelen. Gebruik daarom altijd een schone lepel en bewaar een aangebroken pot maximaal 7 dagen in de koelkast.
Gebruik de compote op brood of als nagerecht met yoghurt of maak jus op smaak met een lepeltje compote.
Voedingswaarden
Energie
150kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
2 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
60 milligram
Bron
- Voedingscentrum