Zelfgemaakte notenpasta

Getty Images

Je favoriete noot voor op brood

Aantal personen 
1 potje
Bereidingsduur 
10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram noten naar keuze
  • Eventueel een snufje zout
  • Eventueel een scheutje notenolie
  • Schoon potje
  • Krachtige blender, foodprocessor, keukenmachine of staafmixer

Bereiding

  1. Gebruik je favoriete noten, bijvoorbeeld cashewnoten, amandelen, walnoten, pecannoten of hazelnoten. Of meng verschillende noten door elkaar.
  2. Doe de noten in je keukenmachine of in een hoge kom, afhankelijk van welk type apparaat je gebruikt.
  3. Maal de noten fijn: dit duurt een minuut of vijf. Eerst ontstaan er stukjes, dan wordt het geheel poederiger. Blijf mixen tot er een smeuïige substantie ontstaat.
  4. Voeg eventueel wat olie toe om de notenpasta te verdunnen.
  5. Proef de notenpasta en voeg naar smaak een kleine hoeveelheid zout toe.
  6. Schep de notenpasta in het potje en bewaar dit in je koelkast. De pasta blijft zeker een week goed.