Getty Images
Een heerlijk stamppotrecept met wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram zoete aardappelen
- 1 grote ui
- 400 gram winterwortelen
- 150 gram tempé
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 teentje knoflook
- mespunt kaneel of piment
- 3 theelepels sesamzaad
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
- Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tempé in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over.
- Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
- Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
- Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
- Schep de tempé er op.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
500kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
400 milligram
Bron
- Voedingscentrum