Getty Images
Dit koolraapgerecht stoof je in een kwartier gaar.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram koolraap
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- mespunt gemalen kruidnagel
- mespunt gemalen kaneel
Bereiding
- Schil de koolraap en snijd de groente in blokjes.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Fruit de ui zacht in de margarine.
- Voeg de blokjes koolraap toe en strooi er de basterdsuiker en de specerijen over.
- Giet er een beetje water bij en stoof de groente in 15 - 12 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 ribkarbonades
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden
Energie
90kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
0 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum