Heerlijke herfstcrumble met pecannoten en pompoen
![Havermoutcrumble met pompoen en pecannoten](/sites/default/files/styles/header_image/public/2023-11/crumble_0.jpg?h=34b0936a&itok=KH3DxICD)
Puur Gezond
Dit recept is heerlijk als toetje, maar kan ook prima als ontbijt! De pompoen maakt het zoet en smaakt extra lekker met pecannoten.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 300 gram pompoen
- 25 gram pecannoten
- 1 theelepel koekkruiden
- 1 eetlepel rozijnen
- 4 eetlepels ricotta
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels grove spelt- of havermoutvlokken
Bereiding
- Schil de pompoen en snij deze in blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de pecannoten grof.
- Meng de pompoen, noten, rozijnen met de koekkruiden.
- Doe het pompoenmengsel in een ingevet ovenschaaltje.
- Meng de ricotta met de honing en verdeel dat over de pompoen.
- Strooi de vlokken erover.
- Bak de crumble 20 minuten in de oven.
Dit is een recept van Puur Gezond.