Getty Images
Even nazomeren met dit heerlijk gerecht: de zomerbietjes met anijs. Dit gerecht staat als hoofdgerecht in 15 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen. Een heerlijk groente gerecht voor op de balansdag.
Ingrediënten
- 500 gram gare rode bietjes
- 1/2 sjalotje
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel azijn
- 1/2 theelepel anijszaadjes
Bereiding
- Snijd de uiteinden van de bietjes en stroop het vel eraf. Snijd de bietjes in dunne parten.
- Snijd het stukje sjalot heel klein.
- Meng de sjalo, de olie, de azijn en wat peper door de parten biet.
- Plet met een groot mes de anijszaadjes. Meng de anijs door de bietjes.
- Voeg eventueel nog wat azijn toe.
Menusuggestie
Lekker met varkensschnitzel en aardappelen.
Voor deze suggestie heb je nodig:
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 115 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 3 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 9 gram |
Zout | 0,35 gram | 0,62 gram |
Bron
- Voedingscentrum