Getty Images
Met zelfgemaakte tomaten-paprikasaus.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- ½ bosje basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- 2 bosuitjes
- Stukje komkommer
- 1 bosje radijs
Bereiding
- Was de linzen.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.
- Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon. Snijd de tomaten en paprika in stukken.
- Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
- Maak de rest van de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
- Meng de saus en de groente door de linzen. Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn en peper.
Ingrediënten over?
Basilicum: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
25 gram
Vet
7 gram
Verzadigd vet
1 gram
Zout
100 milligram
Bron
- Voedingscentrum