Zwarte bonenburger met maïssalade

Getty Images

De burger maak je eenvoudig zelf van bonen, havermout en kruiden.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
  • 3 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 150 gram mais, diepvries
  • 1 tomaat
  • 125 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 1 stengel bosui
  • 3 takjes koriander
  • 2 eetlepels olie
  • limoensap
  • 2 volkoren bolletjes

Bereiding

1. Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom.

2. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.

3. Voeg de bonen, de havermout, het lijnzaad, het komijnzaad, het paprikapoeder en peper toe.

4. Meng het bonenmengsel en knijp de bonen daarbij fijn.

5. Vorm er twee burgers van en laat ze even rusten in de koelkast.

6. Kook de maïs volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen.

7. Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.

8. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.

9. Was de bosui en snijd hem in kleine ringen.

10. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.

11. Meng de maïs, de tomaat, de paprika, de bosui en de koriander in een kom.

12. Voeg als dressing een eetlepel olie en een eetlepel limoensap toe.

13. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten 2 minuten.

14. Snijd de bolletjes open en beleg met de burger en de salade.

Voedingswaarden

Energie 
480kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
600 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum