De burger maak je eenvoudig zelf van bonen, havermout en kruiden.
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 200 gram)
- 3 eetlepels havermout
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- peper
- 150 gram mais, diepvries
- 1 tomaat
- 125 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
- 1 stengel bosui
- 3 takjes koriander
- 2 eetlepels olie
- limoensap
- 2 volkoren bolletjes
Bereiding
1. Pel de ui en de knoflook, snijd ze fijn en doe ze in een kom.
2. Laat de zwarte bonen uitlekken in een zeef en spoel ze af.
3. Voeg de bonen, de havermout, het lijnzaad, het komijnzaad, het paprikapoeder en peper toe.
4. Meng het bonenmengsel en knijp de bonen daarbij fijn.
5. Vorm er twee burgers van en laat ze even rusten in de koelkast.
6. Kook de maïs volgens de gebruiksaanwijzing en laat hem afkoelen.
7. Was de tomaat en snijd hem in kleine stukjes.
8. Snijd de gegrilde paprika in stukjes.
9. Was de bosui en snijd hem in kleine ringen.
10. Was de koriander en knip of snijd de blaadjes klein.
11. Meng de maïs, de tomaat, de paprika, de bosui en de koriander in een kom.
12. Voeg als dressing een eetlepel olie en een eetlepel limoensap toe.
13. Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten 2 minuten.
14. Snijd de bolletjes open en beleg met de burger en de salade.
Voedingswaarden
- Voedingscentrum