Of heeft u er liever iets in? Reageer op de stelling!
Vroeger waren melk en suiker de meest gekozen smaakmakers voor de koffie. Tegenwoordig kiezen we uit geklopte melk, karamelsiroop, spikkels, mini marshmallows of een toef slagroom. Of alles tegelijk. Erg lekker, maar de koffie gaat wel gebukt onder een calorieënbom. Wat doet u – drinkt u uw koffie zwart, of met iets erin? Reageer op de stelling.
JA, ik drink mijn koffie zwart
‘Nee dank u, niks erin. Gewoon zwart.’ Dit is uw antwoord als u koffie aangeboden krijgt. U kiest voor het eerlijke bakje troost. Misschien vanwege de lijn, omdat al die toevoegingen best aantikken als het om calorieën gaat. Of omdat u het gewoon lekkerder vindt, die pure koffiesmaak. Nog een belangrijk punt: de kosten. Want voor een roasted hazelino met havermelk betaal je al snel 6 euro. Daar kun je ook een mooie punt appeltaart voor bestellen.
NEE, ik doe liever wel iets in mijn koffie
De smaak van zwarte koffie is niet voor iedereen. Misschien houdt u het bescheiden met een wolkje melk, of een zoetje. Maar het kan ook zijn dat u het juist heerlijk vindt om een volle schuimlaag op de koffie te hebben. Witte chocoladesnippers of hazelnootsiroop maken het helemaal af. Misschien niet voor ieder moment van de dag, maar wat fijn dat het er is. Cappuccino, cafe latte of latte macchiato - viva de barista!
Hoe denkt u hierover? Reageer op de stelling!
Reactie toevoegen
Reacties
Hou van koffie waar je oprecht zin in hebt. Die voldoet aan mijn smaak. Suiker nog melk in de koffie, heeft mijn voorkeur.
Hou van koffie waar je oprecht zin in hebt. Die voldoet aan mijn smaak. Suiker nog melk in de koffie, heeft mijn voorkeur.
Wij vragen onze bezoekers altijd wanneer we het over koffie drinken hebben; wil je de koffie zwart of met BTW.
Al vele tientallen jaren. proef je koffie tenminste
Na het ontbijt een heerlijke cappuccino met een heel klein beetje suiker
S’ avonds na het eten een cafeïne vrije espresso, lekker sterk, met een heel klein beetje suiker.
Ik beperk me tot 5 kopjes per dag zwarte koffie. Is de koffie erg sterk doe ik er een klein beetje melk bij.
Vroeger vond ik een cappuccino ook wel eens lekker maar ik vind die de laatste tijd te zoet en met veel te veel melk, smaakt als koffie verkeerd. Niet mijn smaak.
Soms hebben ze cappuccino met een dubbele schot espresso, dan wil ik nog wel eens proberen.
Een mini glaasje advocaat met slagroom of een likeurtje ernaast vind ik wel lekker, maar absoluut niet in de koffie en zeker geen siroop, zoete rommel.
Ik beperk me tot 5 kopjes per dag zwarte koffie. Is de koffie erg sterk doe ik er een klein beetje melk bij.
Vroeger vond ik een cappuccino ook wel eens lekker maar ik vind die de laatste tijd te zoet en met veel te veel melk, smaakt als koffie verkeerd. Niet mijn smaak.
Soms hebben ze cappuccino met een dubbele schot espresso, dan wil ik nog wel eens proberen.
Gewoon zwart, maar wel cafeïnevrij. Niet te sterk gezet en met wat suiker/zoetje. Dus zonder flauwekul. Dan is er weinig kans op bijwerkingen voor hart/bloedvaten of extra slijm door melk.
Na een dinertje soms een Italian koffie met amaretto of een echte cappuccino.
Ingeval van nood voor een snelle koffie wat poeder-cappuccino, wat overigens zelden voorkomt.
Op zn minst drink ik wat melk in mn koffie.
Maar meestal maak ik een latte, met sojamelk.
Ik heb thuis diverse heerlijke siropen staan en kan kiezen waar ik op dat moment trek in heb.
Nu met de herfst meer trek in 'chai siroop' in de koffie en 'pumkin spice kruiden' bovenop het schuim. Kom maar op met de herfst 🍁☕🍂
Van zwarte koffie krijg ik teveel maagzuur. Melk bindt het zuur. Zonder beetje suiker vind ik het vaak te bitter. Tot mijn 18e jaar dronk ik geen koffie.