Loopt het water u al in de mond bij het zien van een uitgebreide menukaart met een aantal overheerlijke wildgerechten? Als echte wild liefhebber bent u bij de volgende restaurants aan het juiste adres.
Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland. Bij de meeste restaurants begint het wildseizoen op 15 oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend en eindigt het op tweede kerstdag. Nu is dus hét moment om wild te proeven! Deze week heeft IENS daarom een selectie gemaakt van toprestaurants waar u kunt genieten van de heerlijkste wildgerechten.
Als u iets te vieren heeft bent u bij Villa la Ruche aan het juiste adres. Dineren in deze luxe villa is een feestje voor de smaakpapillen, waarbij de gerechten tevens een lust zijn voor het oog. De chef houdt van gedurfde combinaties en heeft hier zoveel gevoel voor, dat de smaken altijd perfect zijn. Op het moment kunt u genieten van een speciaal wildmenu van drie gangen inclusief een fles wildwijn. Laat u volledig in de watten laten leggen en blijf uren tafelen. De wijnarrangementen zijn bijzonder en de service van hoogstaand niveau. Een favoriet in Voorburg!
Bijzonder mooi is het uitzicht dat De Steenen Tafel biedt over Arnhem. Het restaurant is gelegen op het hoogste punt van de stad, in een serre die is aangebouwd aan een nog functionerende watertoren. Enkele moderne schilderijen sieren het sfeervolle restaurant. In de bediening vindt u een gastheer die zijn vak verstaat. Zijn gastvrijheid is te prijzen en hij brengt u op de hoogte van leuke wetenswaardigheden over de producten. Het wild dat nu geserveerd wordt, komt bijvoorbeeld uitsluitend van de Veluwe en uit de Ooijpolder en is professioneel geschoten door persoonlijk bekende jagers. Er is voldoende aandacht voor de gast en de gerechten zijn zeer goed op smaak. In één woord: uitstekend!
De "Krent" zoals De Gouden Karper in de Achterhoek wordt genoemd, is met zijn schemerlampjes, donker hout en opgezette hertenkoppen aan de muren de ultieme plek om te genieten van wild. In het najaar komen de gasten van heinde en ver voor het ouderwets klaargemaakte wild zwijn of andere klassiekers zoals hazenpeper, hazenbout, wilde eend en fazant met zuurkool. Een gemoedelijke zaak met een vriendelijke, hardwerkende bediening. Een aanrader voor knusse lange avonden wanneer je op de mooie veranda heerlijk kunt borrelen. Op een mooie zomerdagen gaat u natuurlijk gewoon op de fiets om op het terras in de zon te genieten van een biertje.
Tip: Op 27 november organiseert de Gouden Karper een wildwandeling. Tijdens deze wandeling geeft een gids uitleg over de flora en fauna van de Hummelose bossen en na afloop kunt u genieten van een heerlijk wildbuffet.
Top 5 wildrestaurants van Nederland
1. De Echoput – Hoog Soeren
2. Villa La Ruche - Voorburg
3. De Steenen Tafel – Arnhem
4. Villa Copera – Tolkamer
5. De Gouden Karper – Hummelo
Voor u geselecteerd door IENS
Lees ook:
- IENS