Getty Images
Een pittige salade.
Ingrediënten
- 3 takjes peterselie
- 1 eetlepel (rode)pesto
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 vleestomaat
- 300 gram andijvie
Bereiding
- Was de peterselie en knip de blaadjes klein.
- Klop de peterselie door de pesto en maak er met 1 eetlepel water, de olie, het citroensap en wat peper een dressing van.
- Was de tomaat, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Was de andijvie en snijd de groente in smalle repen.
- Meng de tomaat en de dressing door de andijvie.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 120 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 3 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 6 gram |
Vezels | 3 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum