Indonesische geuren in je keuken
Ingrediënten
- 2 stengels sereh (citroengras)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 teentje knoflook
- ½ eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
Bereiding
- Maal of wrijf de serehstengels fijn.
- Maak een marinade van de sereh, de koriander, de komijn, de uitgeperste knoflook, het citroensap en de olie.
- Snijd de kipfilets in de lengte in repen.
- Bestrijk de stukken met de marinade en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm een koekenpan met een anti aanbakbodem.
- Bak hierin de kip aan alle kanten bruin en gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 250 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 0 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum