Maak op uw balansdag een gezonde maaltijd met tuinbonen. Lekker met karbonade en aardappelen. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1½ kg tuinbonen
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 1 plakje ham
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Dop de tuinbonen.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de tuinbonen en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de tuinbonen in ca. 10-12 minuten gaar.
- Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
- Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Maak de groente op smaak met wat peper.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 180 kcal | 475 kcal |
Eiwit | 15 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum