Dinsdag: Gesmoorde tuinboontjes

Maak op uw balansdag een gezonde maaltijd met tuinbonen. Lekker met karbonade en aardappelen. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1½ kg tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 1 plakje ham
  • 2 theelepels maïzena

Bereiding

  1. Dop de tuinbonen.
  2. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  4. Voeg de tuinbonen en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de tuinbonen in ca. 10-12 minuten gaar.
  5. Snijd de ham in stukjes en roer ze er door.
  6. Roer de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het vocht. Maak de groente op smaak met wat peper.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 180 kcal 475 kcal
Eiwit 15 gram 40 gram
Koolhydraten 15 gram 40 gram
Vet 5 gram 15 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 10 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum