Getty Images
Saus di mamma (of papà)
Ingrediënten
- 200 gram kalkoenfilet
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl bouillon
- 2 geroosterde paprika's (pot)
- 2 ansjovisfilets
- Mespunt tijm
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Bestrooi de kalkoen met peper en weinig zout.
- Bak het vlees in de hete margarine bruin.
- Voeg de bouillon toe en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
- Pureer de paprika’s met de ansjovisfilets in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Roer dit door het stoofvocht.
- Maak de saus op smaak met wat tijm en de kappertjes.
- Warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 275 kcal | 440 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 30 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum