Dinsdag: Kalkoenfilet met Italiaanse saus

Getty Images

Saus di mamma (of papà)

Ingrediënten

  • 200 gram kalkoenfilet
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • 1 dl bouillon
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 2 ansjovisfilets
  • Mespunt tijm
  • 1 eetlepel kappertjes

 

Bereiding    

  • Bestrooi de kalkoen met peper en weinig zout.
  • Bak het vlees in de hete margarine bruin.
  • Voeg de bouillon toe en stoof het vlees in 25 minuten gaar.
  • Pureer de paprika’s met de ansjovisfilets in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  • Roer dit door het stoofvocht.
  • Maak de saus op smaak met wat tijm en de kappertjes.
  • Warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 275 kcal 440 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 3 gram 30 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum