Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram champignons
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 eetlepels bloem
- 3 dl bouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereiding
- Bestrooi de kipfilets met peper en een beetje zout.
- Bak de filets in de hete margarine in een braadpan aan beide zijden bruin. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Neem de kip uit de pan.
- Bak de champignons met de rozemarijn in de achtergebleven margarine. Strooi er de bloem over en laat de bloem in een paar minuten al roerend gaar worden.
- Schenk er al roerend de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
- Voeg de tomatenpuree toe en maak de saus op smaak met peper.
- Leg de kipfilets in de saus en laat ze in ca. 12 minuten verder gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram spruitjes
6 opscheplepels zilvervliesrijst
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 280 kcal | 545 kcal |
Eiwit | 35 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 55 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 3 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum