Duurzaam koken met seizoensgroente.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel pinda's
- 100 gram eiermie
- 250 gram chinese kool
- 2 rode (punt)paprika's
- 2 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 4 dl kippenbouillon
- 1 eetlepel thaise vissaus
- 100 gram kiprollade (vleeswaar)
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de Chinese kool in repen en de paprika’s in stukken.
- Snijd de bosuitjes in ringen en het teentje knoflook in snippers.
- Roerbak de Chinese kool, de stukken paprika, de knoflook en de bosui zacht in de olie.
- Voeg de bouillon en het pepertje toe en kook dit 2 minuten.
- Maak de bouillon op smaak met de vissaus.
- Snijd de kiprollade in reepjes.
- Roer de mie en de kiprollade door de soep.
- Strooi aan tafel de pinda’s over de soep.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 450 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum