Zet de grilpan maar alvast aan, want de forel die vandaag op het menu staat, wil niets liever dan gegrild worden. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met wortelen, peultjes en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 2 kleine forellen
- 2 eetlepels olie
- 2 tomaten
- 1 kleine sjalot
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 1 dl groentebouillon
- Citroensap
Bereiding
- Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze met keukenpapier droog.
- Strooi in de buikholte van de forellen wat peper en weinig zout.
- Bestrijk de vissen met een beetje olie en bestrooi ze met peper en weinig zout.
- Laat de forellen onder een voorverwarmde grill of grillpan in 15 minuten gaar worden.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de sjalot schoon.
- Hak de sjalot, de olijven en de knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.
- Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit hierin het olijvenmengsel enkele minuten heel zacht.
- Voeg de blokjes tomaat en de bouillon toe en laat de saus 5 minuten sudderen.
- Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 280 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum