Donderdag: forel met olijvensaus

Zet de grilpan maar alvast aan, want de forel die vandaag op het menu staat, wil niets liever dan gegrild worden. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met wortelen, peultjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 2 kleine forellen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 tomaten
  • 1 kleine sjalot
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl groentebouillon
  • Citroensap

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder stromend water en dep ze met keukenpapier droog.
  2. Strooi in de buikholte van de forellen wat peper en weinig zout.
  3. Bestrijk de vissen met een beetje olie en bestrooi ze met peper en weinig zout.
  4. Laat de forellen onder een voorverwarmde grill of grillpan in 15 minuten gaar worden.
  5. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Maak de sjalot schoon.
  7. Hak de sjalot, de olijven en de knoflook in een keukenmachine of met een staafmixer heel fijn.
  8. Verwarm de rest van de olie in een steelpan en fruit hierin het olijvenmengsel enkele minuten heel zacht.
  9. Voeg de blokjes tomaat en de bouillon toe en laat de saus 5 minuten sudderen.
  10. Maak de saus op smaak met een beetje citroensap.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 280 kcal 455 kcal
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 7 gram 40 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 2 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum