Getty Images
Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- ½ spaanse peper
- Stukje gemberwortel
- 150 gram tempé
- Ca. ½ eetlepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sjalot en de knoflook schoon.
- Verwijder van het citroengras het buitenste blad.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Schil het stukje gember.
- Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel.
- Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar.
- Voeg eventueel wat bloem toe.
- Maak het geheel op smaak met een beetje zout.
- Vorm er 4 schijven van.
- Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 190 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum