Getty Images
Heel vega-vriendelijk
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 kleine ui
- ½ teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 150 gram vegetarisch rul gehakt
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 dl groentebouillon
Bereiding
- Was de courgette en halveer hem in de lengte.
- Hol de helften met een lepeltje uit, maar houd een stevige rand over.
- Snijd het vruchtvlees klein.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de knoflook klein.
- Was de tomaat en snijd hem klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Bak de pijnboompitten mee bruin.
- Voeg de stukjes tomaat, het kleingesneden vruchtvlees van de courgette en het vegetarische gehakt toe en bak dit even mee.
- Maak op smaak met een beetje van de tomatenpuree.
- Vul de courgettes met het mengsel en zet de courgettes in een koekenpan of hapjespan.
- Meng de rest van de tomatenpuree met de groentebouillon en schenk dit bij de courgette in de pan.
- Laat de courgette in 15 minuten gaar worden.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 305 kcal | 690 kcal |
Eiwit | 20 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 70 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 6 gram |
Vezels | 7 gram | 20 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum