Getty Images
Dit recept voor een zomerse variatie van coq au vin is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met snijbonen en aardappelen.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 4 kipstoofstukjes of pootjes zonder vel
- 1 eetlepel olie
- 4 dl groentebouillon (van tablet)
- 1 dl droge witte wijn
- Rozemarijn
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken of in vieren.
- Bestrooi de kipstukjes met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin bij gedeelten de kip bruin.
- Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg de kip weer toe met de champignons.
- Giet er de bouillon en de wijn bij en leg de rozemarijn in de pan.
- Sluit de pan met een deksel. Laat de kip in 2 uur gaar sudderen.
Menusuggestie
Lekker met snijbonen en aardappelen.Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 395 kcal | 565 kcal |
Eiwit | 45 gram | 50 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 35 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum