Het gerecht dat vandaag op het menu staat is een heuse smaakbom. Deze heerlijke courgette met ansjovis en ui is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met een stukje varkensfilet en aardappelen.
Ingrediënten
- ½ blikje ansjovisfilets
- 1 ui
- 400 gram courgette
- 1 eetlepel olie
- Tijm
Bereiding
- Snijd de ansovisfiletjes in stukjes.
- Maak de ui en de courgettes schoon.
- Snijd de ui in halve ringen. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes.
- Verwarm de olie en laat hierin de ansjovis smelten.
- Fruit de uienringen zacht mee.
- Voeg de courgette toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
- Maak de groente op smaak met tijm.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 110 kcal | 440 kcal |
Eiwit | 6 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 6 gram | 30 gram |
Vet | 6 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum