Vrijdag: Mosselen in currysaus

De wereld rond in minder dan een half uur

Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 3 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel milde currypasta (pot)
  • 1 eetlepel vissaus
  • ± ½ eetlepel citroensap
    

Bereiding

  • Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren, mosselen die zwaar aanvoelen en open schelpen die niet dicht gaan als ze een tik krijgen.
  • Kook de mosselen in weinig water tot ze opengaan.
  • Laat de mosselen afkoelen en neem ze uit de schelp.
  • Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  • Bewaar de groene ringen en fruit het andere deel zacht in de olie.
  • Voeg de currypasta toe met 1 dl water en breng dit aan de kook.
  • Schep de mosselen er door.
  • Maak het gerecht op smaak met wat vissaus en citroensap.
  • Strooi de groene uienringetjes er over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 245 kcal 455 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 20 gram 45 gram
Vet 9 gram 10 gram
Verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum