De wereld rond in minder dan een half uur
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 3 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- ½ eetlepel milde currypasta (pot)
- 1 eetlepel vissaus
- ± ½ eetlepel citroensap
Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren, mosselen die zwaar aanvoelen en open schelpen die niet dicht gaan als ze een tik krijgen.
- Kook de mosselen in weinig water tot ze opengaan.
- Laat de mosselen afkoelen en neem ze uit de schelp.
- Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
- Bewaar de groene ringen en fruit het andere deel zacht in de olie.
- Voeg de currypasta toe met 1 dl water en breng dit aan de kook.
- Schep de mosselen er door.
- Maak het gerecht op smaak met wat vissaus en citroensap.
- Strooi de groene uienringetjes er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 245 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 20 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 45 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 2 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum