Boordevol pittige groenten.
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ga terug naar het weekmenu!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 3 vleestomaten of ½ blik gepelde tomaten
- 1 klein blikje maïs
- 1 blik kidneybonen
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 eetlepels reepjes jalapeñopepers (pot)
- 1 dl groentebouillon
- 3 bladen ijsbergsla
- ½ bosje koriander
- 4 wraps
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de paprika met het chilipoeder kort mee.
- Voeg de maïs, de kidneybonen, de reepjes jalapeñopepers en de blokjes tomaat toe en giet er de bouillon bij.
- Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle reepjes.
- Was de koriander en knip de blaadjes klein.
- Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak het chilimengsel op smaak met de koriander, peper en een beetje zout en warm de reepjes ijsbergsla kort mee.
- Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 655 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 85 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 25 gram |
Ga terug naar het weekmenu!
Bron
- Voedingscentrum