Vrijdag: Wrap met korianderchili

Boordevol pittige groenten.

Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 3 vleestomaten of ½ blik gepelde tomaten
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels reepjes jalapeñopepers (pot)
  • 1 dl groentebouillon
  • 3 bladen ijsbergsla
  • ½ bosje koriander
  • 4 wraps

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
  • Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Laat de maïs en de kidneybonen uitlekken.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  • Bak de paprika met het chilipoeder kort mee.
  • Voeg de maïs, de kidneybonen, de reepjes jalapeñopepers en de blokjes tomaat toe en giet er de bouillon bij.
  • Laat de chili 10 minuten zacht pruttelen.
  • Was de ijsbergsla en snijd de bladen in smalle reepjes.
  • Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  • Warm de wraps op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak het chilimengsel op smaak met de koriander, peper en een beetje zout en warm de reepjes ijsbergsla kort mee.
  • Verdeel het mengsel over de wraps en rol ze op.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 655 kcal
Eiwit 35 gram
Koolhydraten 85 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 4 gram
Vezels 25 gram

Ga terug naar het weekmenu!
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum