Een Chinese klassieker
Ingrediënten
- 150-200 gram mie
- 1 ui
- 1 prei
- 1 kleine winterwortel
- 100 gram taugé
- 150 gram varkenspoelet
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels sambal
- 2 eetlepels ketjap
Bereiding
- Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui klein, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
- Bak de varkenspoelet in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Bak wat sambal mee.
- Voeg de ui en de wortel toe en roerbak dit in een paar minuten gaar.
- Bak de prei mee gaar.
- Voeg de uitgelekte mie toe en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
- Voeg de uitgelekte taugé toe en warm dit kort mee.
- Maak de bami op smaak met wat ketjap en eventueel nog wat sambal.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 605 kcal | 630 kcal |
Eiwit | 35 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 6 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum