Vandaag op het menu: een frisse bonensalade met tonijn. Dit gerecht is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Het is uitermate geschikt voor een balansdag en is heel lekker met volkorenbrood.
Ingrediënten
- 1 kleine pot of blikje witte bonen
- 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans)
- ½ (rode) ui
- 3 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels mosterd
- 1 theelepel italiaanse keukenkruiden
- Mespunt suiker
- ½ komkommer
- 3 tomaten
- 6 olijven zonder pit
- 1 blikje tonijn op water (naturel)
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken.
- Snijd de ui heel fijn.
- Was de peterselie en knip het kruid klein.
- Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de keukenkruiden, wat suiker, peper en een beetje zout.
- Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen. Laat dit op een koele plaats intrekken.
- Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat peper toe.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 335 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 40 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 15 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum