Woensdag: Spaanse eierschotel

Catalaans uitstapje

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak ratatouille roerbakmix
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 eieren
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  • Verwarm de olie in een (hapjes)pan en bak hierin de roerbakgroente met wat peper en een beetje zout kort.
  • Was de bieslook en knip dit klein.
  • Maak in de groente 4 holletjes en breek hierin de eieren.
  • Strooi de bieslook over de eieren en strooi de kaas er over.
  • Laat de eieren met een deksel op de pan in ca. 8 minuten stollen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 280 kcal 520 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 9 gram 50 gram
Vet 15 gram 25 gram
Verzadigd vet 6 gram 7 gram
Vezels 5 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum