Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 12-30 minuten.
Ingrediënten
- 150 gram cantharellen
- 1 sjalot
- 75 gram ham
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ¼ dl droge witte wijn
- 1 dl kookroom light
- 150-175 gram volkoren tagliatelle
- Peterselie
Bereiding
- Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog.
- Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ham klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin de sjalot en de cantharellen op halfhoog vuur.
- Voeg de ham en de wijn toe en warm dit enkele minuten door.
- Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
- Maak de saus op smaak met peper en wat zout.
- Kook intussen de tagliatelle in water met een beetje zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Roer peterselie door de cantharellen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 460 kcal | 505 kcal |
Eiwit | 20 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum