Woensdag: Tagliatelle met cantharellen

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 12-30 minuten.

Ingrediënten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 75 gram ham
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ dl droge witte wijn
  • 1 dl kookroom light
  • 150-175 gram volkoren tagliatelle
  • Peterselie

Bereiding

  • Maak de cantharellen schoon. Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog.
  • Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeën.
  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Snijd de ham klein.
  • Verwarm de margarine en bak hierin de sjalot en de cantharellen op halfhoog vuur.
  • Voeg de ham en de wijn toe en warm dit enkele minuten door.
  • Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
  • Maak de saus op smaak met peper en wat zout.
  • Kook intussen de tagliatelle in water met een beetje zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Was de peterselie en knip het klein.
  • Roer peterselie door de cantharellen.

 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie                     
460 kcal 505 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 65 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 15 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum