Getty Images
Vanavond staat er warme kipsalade met sperziebonen en avocado op het menu. Binnen 15 tot 30 minuten tovert u het menu voor 2 personen op tafel. Lekker met geroosterde repen Turks brood.
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 2 bosuitjes
- 200 gram kipfilet
- ½ avocado
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
- 50 gram waterkers
- Citroensap
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
- Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
- Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
- Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
- Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
- Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
- Druppel er wat citroensap over.
Menusuggestie
Lekker met geroosterde repen Turks brood.Hiervoor heb je nodig...
- ½ Turks brood
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 330 kcal | 40 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 55 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |