Woensdag: Warme kipsalade

Getty Images

Vanavond staat er warme kipsalade met sperziebonen en avocado op het menu. Binnen 15 tot 30 minuten tovert u het menu voor 2 personen op tafel. Lekker met geroosterde repen Turks brood.

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram kipfilet
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • 50 gram waterkers
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen.
  3. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper en weinig zout.
  4. Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
  5. Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
  6. Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
  7. Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
  9. Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
  10. Druppel er wat citroensap over.

Menusuggestie

Lekker met geroosterde repen Turks brood.

Hiervoor heb je nodig...

  • ½ Turks brood

Voedingswaarden per persoon

 Recept
Menu
Energie
330 kcal
40 kcal
Eiwit
30 gram
40 gram
Koolhydraten
7 gram
55 gram
Vet20 gram
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
3 gram
Vezels
8 gram
10 gram
Auteur