Getty Images
Deens gevuld stokbrood
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 50 gram garnalen
- 1 eetlepel droge sherry
- ¼ komkommer
- 2 eetlepels yogonaise
- ½ eetlepel dille (vers of diepvries)
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Meng de garnalen met de sherry en laat dit 1 uur in de koelkast marineren.
- Schil de komkommer en snijd er 6 plakken van 1 cm van. Rasp de rest grof.
- Meng de geraspte komkommer met de yogonaise, de dille, de garnalen, en een beetje peper.
- Snijd van het stokbrood 4 stukken van ca. 4 cm en hol het brood uit.
- Druk in ieder stuk brood een plak komkommer als bodem en vul de stukken brood met het garnalenmengsel.
- Verdeel de gevulde stukken stokbrood over 2 borden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht courgettesoep met zalm.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 175 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum