Koninklijk dineren: koud kunstje!
Dit is een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 2 grote perziken
- ½ vanillestokje
- 1 dl witte wijn
- 2 eetlepels suiker
Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
- Halveer de perziken en verwijder de pit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte open.
- Breng de wijn met het vanillestokje, de suiker en 1 dl water aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht worden.
- Neem de perziken uit het vocht.
- Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
- Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
- Schenk het over de perzikhelften.
- Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gazpacho Andalou.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 140 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Ga terug naar het weekmenu!
Bron
- Voedingscentrum