Zaterdag: groentepilaf met ham

Dit hoofdgerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten
    1 ui
    2 theelepels kerriepoeder
    1 theelepel gemberpoeder
    2 eetlepels olie
    200 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
    5 dl bouillon
    400 gram roerbakmix
    150 gram ham in dikke plakken

Bereiding

  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui met de kerrie en het gemberpoeder in de olie glazig.
  3. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  4. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  5. Kook de rijst 10 minuten.
  6. Schep er voorzichtig de roerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
  7. Snijd de ham in blokjes en schep ze door de rijst.
  8. Warm dit goed door.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 635 kcal
Eiwit
 25 gram
Koolhydraten
 85 gram
Vet
 20 gram
Verzadigd vet
 4 gram
Vezels
 9 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum