Dit hoofdgerecht voor 2 personen heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
1 ui
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olie
200 gram (langkorrelige) zilvervliesrijst
5 dl bouillon
400 gram roerbakmix
150 gram ham in dikke plakken
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui met de kerrie en het gemberpoeder in de olie glazig.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst 10 minuten.
- Schep er voorzichtig de roerbakmix door en kook het gerecht in nog 10 minuten verder gaar.
- Snijd de ham in blokjes en schep ze door de rijst.
- Warm dit goed door.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 635 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 85 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum