Zaterdag: mangosalade met kokos

Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
  • 1 mango
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel gemalen kokos

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in repen of blokjes van de pit af. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op. Meng het fruit met het opgevangen sinaasappelsap en de likeur.
  2. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Verdeel het fruit over 2 bordjes en strooi de kokos er over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht mie goreng met atjar.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
140 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
3 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
4 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum