Zaterdag: Mosterdsoep

Een menu van allemansvrienden

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine
  • Mespunt kerrie
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 dl bouillon (van tablet)
  • 2 plakjes rauwe ham
  • 3 takjes peterselie
  • 1½-2 eetlepels (groninger) mosterd

Bereiding

  • Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  • Fruit de sjalot met de kerrie in de margarine glazig.
  • Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
  • Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een gebonden soep is ontstaan.
  • Laat de soep 5 minuten zacht koken.
  • Snijd de ham in reepjes en knip de gewassen peterselie klein.
  • Roer de mosterd door de soep en garneer met de reepjes ham en de peterselie.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 160 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 9 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum