Een menu van allemansvrienden
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- Mespunt kerrie
- 2 eetlepels bloem
- 4 dl bouillon (van tablet)
- 2 plakjes rauwe ham
- 3 takjes peterselie
- 1½-2 eetlepels (groninger) mosterd
Bereiding
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot met de kerrie in de margarine glazig.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er bij gedeelten, onder goed roeren de bouillon bij tot een gebonden soep is ontstaan.
- Laat de soep 5 minuten zacht koken.
- Snijd de ham in reepjes en knip de gewassen peterselie klein.
- Roer de mosterd door de soep en garneer met de reepjes ham en de peterselie.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 160 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 9 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum